Cum sa realizezi un perete galerie in living: ghid pas cu pas

Simple posters gallery hanging on the wall in bright living room

Daca doriti sa adaugati un element de design si personalitate livingului dumneavoastra, un perete galerie poate fi solutia perfecta. Un perete galerie este o modalitate excelenta de a expune opere de arta, fotografii sau alte obiecte decorative intr-un mod organizat si atractiv. In acest ghid pas cu pas, va vom arata cum sa realizati un perete galerie in livingul dumneavoastra, astfel incat sa fiti mandri de rezultatul final.

Transforma-ti living-ul intr-o expozitie de arta cu un perete galerie

Un perete galerie poate transforma complet atmosfera livingului dumneavoastra, transformandu-l intr-o adevarata expozitie de arta. Fie ca va doriti sa expuneti opere de arta clasica sau fotografii de familie, un perete galerie poate crea un punct focal interesant si poate aduce un aer sofisticat si personal in incapere. In plus, expunerea acestor obiecte valoroase pe perete poate fi un mod minunat de a le pune in valoare si de a le arata tuturor celor care va viziteaza.

Idei si sfaturi pentru amenajarea unui perete galerie in living

Atunci cand amenajati un perete galerie in living, este important sa alegeti cu atentie obiectele pe care doriti sa le expuneti si sa le aranjati intr-un mod placut si coerent. Iata cateva idei si sfaturi care va vor ajuta sa creati un perete galerie deosebit:

 1. Alegeti un tema sau un concept – Inainte de a incepe sa alegeti si sa aranjati tablourile sau fotografiile, este recomandat sa va ganditi la un tema sau un concept care sa ghideze intreaga expozitie. Aceasta va va ajuta sa creati o atmosfera unitara si coerenta.
 2. Mixati dimensiunile si formatele – Pentru a crea un perete galerie interesant, incercati sa mixati tablouri sau fotografii de diferite dimensiuni si formate. Puteti combina tablouri mari cu cadre mici sau fotografii orizontale cu cele verticale, pentru a crea un efect vizual placut.
 3. Folositi rame de acelasi tip sau culoare – Pentru a crea un aspect ordonat si armonios, este recomandat sa alegeti rame de acelasi tip sau culoare. Acest lucru va va ajuta sa unificati intreaga expozitie si sa-i dati un aspect profesionist.
 4. Experimentati cu aranjarea – Nu va fie teama sa experimentati cu aranjarea tablourilor sau fotografiilor pe perete. Puteti incerca diferite configuratii, cum ar fi un aranjament simetric sau unul asimetric, pentru a gasi cea mai potrivita varianta pentru livingul dumneavoastra.

Inspiratie pentru un perete galerie deosebit in livingul tau

Pentru a va inspira si a va ajuta sa creati un perete galerie deosebit in livingul dumneavoastra, va prezentam cateva idei creative:

 • Un perete galerie in stil minimalist, cu tablouri alb-negru si rame subtiri de culoare neagra.
 • Un perete galerie in stil eclectic, cu tablouri colorate, fotografii vintage si alte obiecte decorative.
 • Un perete galerie in stil rustic, cu tablouri cu peisaje naturale si rame din lemn.
 • Un perete galerie in stil modern, cu fotografii abstracte si rame metalice lucioase.

Indiferent de stilul ales, important este sa creati un perete galerie care sa reflecte personalitatea dumneavoastra si sa va aduca bucurie de fiecare data cand il priviti.

Cum sa alegi si sa aranjezi tablourile pe peretele galerie din living

Atunci cand alegeti si aranjati tablourile pe peretele galerie din living, este important sa aveti in vedere cativa factori cheie:

 1. Dimensiunea peretelui – Inainte de a alege tablourile, masurati dimensiunea peretelui si stabiliti cat spatiu doriti sa alocati pentru peretele galerie. Astfel, veti putea alege tablouri care se potrivesc perfect in spatiul disponibil.
 2. Pastrati un echilibru – Incercati sa pastrati un echilibru intre dimensiunea tablourilor si dimensiunea peretelui. Daca peretele este mare, puteti alege tablouri mai mari sau un grup de tablouri mai mici, pentru a umple spatiul. Daca peretele este mic, optati pentru tablouri mai mici sau un grup mai restrans de tablouri.
 3. Folositi un punct focal – Alegeti un tablou sau o fotografie care sa fie punctul focal al peretelui galerie. Acesta poate fi un tablou de dimensiuni mari sau un tablou cu o culoare sau un motiv care iese in evidenta.
 4. Respectati o ordine – In timp ce aranjati tablourile pe perete, incercati sa respectati o ordine logica. Puteti alege sa aranjati tablourile in linie dreapta, in forma de grila sau intr-o configuratie mai libera, dar asigurati-va ca distantele intre tablouri sunt egale.

Cu aceste sfaturi in minte, veti putea crea un perete galerie unic si atragator in livingul dumneavoastra. Nu uitati sa va bucurati de procesul de alegere si aranjare a tablourilor, deoarece acesta poate fi la fel de placut ca si rezultatul final.

Distribuie Articolul